vihkikimppuni kukka

vihkikimppuni kukka

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Iloinen Amsterdam!

Sinivalkoisin siivin kohti Amsterdamia
Mitenkähän tämä koti on sisustettu...


Tässä muutama makupala matkasta:
 Minähän sanoin, että MAKUpala..

Olinhan siellä minäkin vai olinko se minä?
Aurinkoinen, lämmin päivä houkutteli veneet liikkeelleIhana kevät!

Turistille houkutuksia.


Näitä tarttui joukkoon eli erilaisia juustoja, tuo tummakin on juusto (höpö, höpö, se on viikunaa)!Myös tämä hassutus tunkeutui matkalaukkuun ,mahtaa löytyä lähimmästä marketistakin, mutta sen sijaan


näitä puukenkiä ja tulppaanisipuleita tälläisenään ehkä ei. Eikä  ihania keksejä, joiden vaatimaton ulkonäkö pettää, maku on ihana.

Maailmaa matkatessa huomaa, että se on pienentynyt, samaa tavaraa kulkeutuu joka paikkaan. Nuorena matkustaessa löytyi jotain ihan erityistä mitä ei Suomesta saanut, nyt ei.Paitsi kokemus erilaisesta kulttuurista, ihmisistä, tavoista, ruuista, arkkitehtuurista. Amsterdamissa sai kulkea rauhassa, olla oma itsensä. Mitään en ymmärtänyt heidän puheestaan, en sanakaan, erikoinen kieli, varmaan vaikea oppia.
Matkalla tavattiin Gambiasta lähtöisin oleva Masa, joka kertoi asuneensa Suomessa 4 vuotta, oli ensimmäisten joukossa Gambiasta tulleita pakolaisia, asui samassa paikassa 90-luvun alussa kuin me!
Masa kertoi oppineensa suomenkielen, joka oli hänestä vaikea kieli, mutta sen opittuaan muut kielet tuntuvat helpolta oppia. Masa puhui selvää suomenkieltä vieläkin, vaikka oli asunut jo 8 vuotta Amsterdamissa! Kyllä meillä naurua riitti, näin pieneksi on maailma mennyt. Varmaan ensi kesänä tavataan hänet lähitorilla, koska hän aikoo lomailla Suomessa monen vuoden jälkeen.

1 kommentti:

  1. Just så här minns jag också Amsterdam och stämningen där, fast det är länge sen nu. Var också där på våren och bodde på en av dessa flodbåtar. Bara kvällsbilderna som fattas :)
    /Neta

    VastaaPoista