vihkikimppuni kukka

vihkikimppuni kukka

torstai 21. huhtikuuta 2011

Hyvää ja rentouttavaa Pääsiäistä!

Kevään suuri juhla on alkanut ja koti saanut väriä. Vielä kun aurinko huomenna näyttäisi naamansa niin kaikki olisi kohdallaan.
Torilta olen vuosien ajan ostanut värjättyjä hanhensulkia, ihanan värisiä ja niin höteröisen pehmoisia.

Tyttärien pikkusina tekemiä pääsiäiskoristeita on vielä säilynyt ehjänä.


Kissa on saatunut kyytiä tämän noidan luudalla..
Nämä tiput tuli matkalaukussa Amsterdamista kotiin. Äiti, isä ja kolme pikkuista...ihan kuin...Nurkkapöytä on täyttymässä herkuista. Lankalauantaina täällä pohjanmaalla trullit kiertää virpomassa ja niitä varten on "palkka" odottamassa. Entisajan noitaperinne, nurkkiin koputtelu on muuttunut täälläkin trullitteluksi. Minun ollessa pieni ei tiedetty mitään trulleista, kokoonnuttiin torille pannujen kanssa ja jos maalla satuin olemaan pääsiäisen aikaan kävin kaverin kanssa koputtelemassa talon nurkkia. Hui,oltiin pelottavia!

Kokot palavat kuitenkin entiseen malliin, lauantaina pitää ajella maakunnassa katsomassa niitä.
Toivotan kaikille hyvää pääsiäistä, niillekin jotka  joutuvat työssä pyhät viettämään.
Toivottavasti kaikki saadaan nauttia auringosta, mukavasta seurasta, pitenevistä päivistä, lyhyistä virkistävistä öistä ja suklaamunista, mämmistä, rahkapiirakasta ilman tunnontuskia liioista kaloreista!

Nautitaan!

4 kommenttia:

 1. Miten kauniita ja piristäviä pääsiäistunnelmia ja herkkuja! Voisikin ilman tunnontuskia herkutella;) En tuosta nurkkiin koputtelusta tiennytkään, kiva lukea. Kuopuksella taitaa jäädä trullittelu väliin kun lähdemme Tampereelle, mutta pääsiäiskokkoja näkee hyvin sitten ajellessa. Lupasivat lauantaiksi paljon lämpöä. Oikein ihanaa pääsiäistä toivottelen sinne teille! :)

  VastaaPoista
 2. Kivoja pääsiäistunnelmia! :)

  Meillä oli tapana lapsena, karjalaisen perinteen mukaan, virpoa palmusunnuntaina ja käydä hakemassa palkka sitten pääsiäislauantaina trullina. Eli täällä pohjanmaalla on sekoitettu
  monta perinnettä keskenään.

  VastaaPoista
 3. Hyvää pääsiäistä!!ihana blogi!t:typy,pete&eemi

  VastaaPoista
 4. Enna: virpominen on siis karjalainen perinne alunperin, olen sitä joskus miettinytkin? Pohjanmaalla on ollut aina noitia, trulliin muistan vasta törmänneeni Oulussa asuessa.

  Typy: tervetuloa blogini pariin! Täältä löytyy suklaamuna Eemille!

  VastaaPoista