vihkikimppuni kukka

vihkikimppuni kukka

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Juthbackamarkkinoilla

Hups, nopeastipa se vuosi taas meni. Perinteisesti reissattiin Juthbackan markkinoille Nykarlebyhyn. Perjantai-iltana poikettiin siellä autolla ja lauantaina komea sää suosi moottoripyörällä menoa.

Myyjät väitti perjantaina väkeä olevan tavanomaista vähemmän, omasta mielestä porukkaa piisasi joka paikkaan, ainakin parkkipaikka oli mustanaan autoja.

Tietysti löysin jalkalampun eilen sieltä, kun olin motskalla liikkeellä ja kaveritkin olivat ehtineet poistua autollaan paikalta. Ei oikein voinut motskalla kuljettaa....siinä sitten kävi niin, että myyjä toi lampun kotiini kun sattui asumaan lähellä!
Oikein "mummulamppu" sanoo nuorisomme. Lamppu antaa kauniin valon, on hyvässä kunnossa, ainoastaan metalliosaa aion puhdistaa. Eikä maksanut paljon. Markkinoilla tuli kyllä muuten tunne, että hinnat olivat kohonneet ja tunnelmakin muuttunut huonompaan suuntaan, myynti oli jotenkin ammattimaisempaa, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. No, pitää pitää välivuosi, saattaahan se johtua liiasta tuttuudesta.

Kotiin löytyi myös mustasaarelaistaiteilijan työ:Cata Ahlbäck: Rauha kulkee yössä


Hänkin on löytänyt rauhan, nauttii.


Meinasinpa unohtaa mitä muuta sieltä löysin. Olen varmaan joka ikinen kerta ostanut markkinoilta liinan, enkä tehnyt nytkään poikkeusta. Liinoja on kaappi täynnä. Mitä muuta pystyy moottoripyöräilijä kuljettamaan helposti kuin pieniä liinoja ja koruja.

Liinan ostin sen mallin vuoksi.
Jaa, nyt kuvaa katsoessani tuli mieleen, että markkinoitten tunnelmanmuutos johtuu siitä, että alkuvuosina markkinoilla vanha tavara vaihtoi omistajaa, niin kuin tämä vanha kotona tehty liina. Tänä päivänä markkinoilla on mukana paljon uutta tavaraa, tehdastuotantoa. Tapahtuma on mielestäni kasvanut liikaa.


Kaikesta tästä jaarituksesta huolimatta kokemisen arvoinen, ei huono.


Mutta nyt lähden ulos nauttimaan kesän viimeisistä lämpimistä auringonsäteistä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti