vihkikimppuni kukka

vihkikimppuni kukka

maanantai 30. joulukuuta 2013

marimekko Muijakankaasta

Hih, innostuin tekemään mekon itselleni. Ostin nimittäin elokuussa Marimekon kirjan, jossa on mukavia helppoja kaavoja.
Suunnitelmissa oli tehdä mekko Focus-kankaasta, mutta kuvion sovittaminen askarrutti sen verran, että päätin kokeilla ekan mekon helpommasta kuviosta ja ostin ihanaa Muijakangasta, mustana.

Mekko takaa, tein ihan ohjeen mukaan eli taakse tuli kaarroke ja rusetti, jossa jätin nauhat auki ( eli en ommellut vinonauhan reunoja kiinni) ja melko pitkiksi antamaan ilmettä.

.
Edessäkään ei ole mitään kommervenkkejä, ilman taskuja, ainoastaan sisäänotot rintojen kohdalla.
Nyt kun sain tämän perusmallin tehtyä, suunnittelen jo uutta mekkoa johon teen vähän muutoksia. Olen niin ylpeä itsestäni, kun sain jotain aikaiseksi käsilläni. Erityisesti minua ilahdutti Marimekkomyymälän ihana, auttavainen myyjä, joka kertoi olevansa ompelija koulutukseltaan, hän antoi innokkaasti minulle neuvoja ompelemiseen ja leikkaamiseen. Sovin hänen kanssaan, että menen näyttämään mekkoa kun saan sen valmiiksi.


Jotain sitten olen näköjään mokannutkin...kummasti valokuvien tausta on vaaleanpunainen...kaikkea ei voi saada...


Huippua on se, että aloin miettimään vanhan mekkoni tuunausta, siitä laitan kuvaa tänne myöhemmin. Ja töitten jälkeen poljin kauppaan ja ostin sukkalangat!!No, se saattaa kestää ennen kuin niistä saan kuvaa tänne.1 kommentti:

  1. Taitava olet ja kiva kangas, sopii sulle! Hyvää ensi vuotta sulle!

    VastaaPoista