vihkikimppuni kukka

vihkikimppuni kukka

torstai 14. heinäkuuta 2011

Retki pohjoiseen

Retki pohjoiseen on nyt tehtynä. Kun se tehtiin moottoripyörillä, ei tullut paljon kuvia otettua. Jokunen sentään.. 


 

Ensimmäinen etappi oli Poronpuriaiset Ounasjoen rannalla, 40 km päässä Rovaniemeltä. Matka taittui Oulun kautta Simoon ja sieltä päätimme oikaista Tervolan kautta Rovaniemelle. Alku näytti hyvältä, mutta 20 km meni huonokuntoista soratietä pitkin...siinä vaiheessa oli jo ehtinyt väsy yllättää, joten matkateko ei ollut herkkua, ei. Mutta perille päästiin ja ystävät odotti!Herätys oli perinteinen: hävittäjä lensi joen yli! En ehtinyt ottaa kuvaa, syy on tässä:Matka jatkui Ounasjoen varrelta Siuruanjoen varteen, Konttilankylään. Keli muuttui rajusti, kovasta helteestä sateeseen ja ukkoseen, joten emme pitäneet kiirettä kotia lähtöön. Monenlaista ehdittiin päivien aikana puuhata.


Poroja oli tienvarret täynnä matkan aikana ja tämä yksilö oli tulossa uimaan kanssamme.


Ehdittiin motoristeja varoittaa.


 Samaan rantaan ollaan menossa, mutta kun huomasi, että saa seuraa, juoksi pois.

Kummitytön kanssa uimassa. Tämän parempaa kuvaa ei saatu, valo heijastui veteen tummasti.


Pudasjärvellä toimii kesäteatteri ja siellä menee hulvaton komedia: Ideaparkki. Suosittelen, jos joku Pudasjärvelle eksyy!

Kesäteatteri on Iijoen varrella. Hyvin lähellä anoppilaani, tien toisella puolella.

Iijoen rannalla.


Eksyin sitten sateisena päivänä menemään mukaan matkailumainoksen tekoon Pudasjärvelle...Kukkamekkonaiset vauhdissa...Tauolla.


Tarkkaa puuhaa. Tässä meneillään valokuvaus, muistoksi osallistujille. Mainos tehtiin filmiksi. Saas nähdä minkälainen siitä tulee.


  
Kaikesta touhusta huolimatta ehdittiin saunoa joka ilta pihan perällä olevassa kunnon saunassa, jutella ja nauraa vatsat kipeinä hömpötyksillemme. Yhtenä iltayönä me istuttiin ulkona rappusilla ja seurattiin ukkosen etenemistä, sadetta ja salamointia. Siinä oli oma erityinen tunnelmansa.


Auringon palatessa taivaalle matka jatkui tästä ystävällisestä talosta kotia kohti.Oulun torilla tervehti polliisi.Kotiin kierrettiin Kaustisen kautta, siellä oli meneillään musiikkijuhlat, joista saimme pienen makupalan tauolla ollessamme. Näyttää siltä, että tänä vuonna siellä on esillä nuoret musiikintekijät. Monena vuonna olemme viettäneet aikaa siellä, mutta tänä vuonna harkitaan jotain muuta...


Kotiin tullessa odotti ihana yllätys:  ruusu, jonka olen monta vuotta sitten istuttanut, ei ole tähän mennessä kukkinut, välillä on näyttänyt siltä, että se kuihtuu pois, oli nyt päättänyt yllättää ja kukkia kauniisti:)                   

 

 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti