vihkikimppuni kukka

vihkikimppuni kukka

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Kuin pienen loman pitänyt

Hmm, olo on kuin olisi pienen loman pitänyt kun olen ollut keskellä viikkoa päivän koulutuksessa ja sen jälkeen toisen päivän viettämässä TYKY-päivää.
Kävin eilen koulutuksessa Kurikan kaupungissa, jossa huomasi kesän olevan pitemmällä kuin täällä rannikolla. Harmittelin, että jätin kameran kotiin, koska lukion pihalla kukki jo kauniisti tuomi.
Vaikka koulutuksen aihe ei ollut kevyimmästä päästä, väkivallan kohtaaminen oli aihe, pidin asiantuntevista kouluttajista, varsinkin päivän luennoitsijasta, jolla tuntui olevan samansuuntaisia ajatuksia väkivällan kohtaamisesta ja sen hoidosta kuin minulla. Nyt kun on vallalla monenlaisia hoitosuuntia, oli mukava tavata ihminen, joka ajatteli hoidosta samalla tavalla kuin itse.


Tänä päivänä tutustuin työkavereitten kanssa Kimon ruukkiin. Kimo sijaitsee esitteen mukaan Oravaisissa, mutta luulen, että nyt Oravainen kuuluu Vöyrin kuntaan.
Kimon ruukin toiminta on loppunut jo aikaa sitten, alue toimii museoalueena, ihmeekseni huomasin siellä järjestettävän heinäkuun alussa taontafestivaalit! En ollut koskaan kuullut niistä, voisi joskus käydä katsomassa. Alueella toimii kesäisin kesäteatterikin. Aluetta pidetään yllä pienellä 30 hengen talkooporukalla ! Siis oikeesti: talkooporukalla, ilman palkkaa, tälläistä löytyy vielä.
Aamukahvi juotiin tämän talon sisällä kauniissa tiloissa, upeat tilat pitää häät tai mitkä tahansa juhlat.
Kuvasin kattokruununkin, ehkä siitä syystä kun olen jo pitempään halunnut kotiini kristallikruunun.
Kahvin jälkeen kierreltiin ulkona, alueella on paljon rakennuksia ja tälläinen kivistä tehty "sudenpolku", en tiedä onko sana oikein koska tämä päivä meni kokonaan på svenska.
Käytiin tietysti myös alueella olevassa museossa


Sisäkuvissa kameran valo ei tahtonut riittää

Pistäydyttiin sotamuistomerkillä, josta aukeni tälläinen näkymä.
Lähistöllä käytiin syömässä ja sitten matka jatkui elämyspuistoon,
 

josta löytyi tälläinen kiveen hakattu teos.
Ja tälläinen...


Ja tälläinen kekseliäästi talon seinässä...mitä arvelette, mihin tätä käytetään?
Alueen suurin nähtävyys on toimiva katapultti, sen toiminnan videoin, mutta tallenne on niin surkea, kait jännityksestä etten saa kiveä päähäni, etten viitsi sitä tänne laittaa...


Ja nyt olo on kuin pienen loman olisi pitänyt, takana kaksi erilaista,  irtiottopäivää arjesta, kivoja ihmisiä ympärillä, aurinkoa, hyvää ruokaa, eikös tunnukin lomalta? Aina ei tarvitse tän kauemmaksi lähteä...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti